Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/iaeden.cat/web/centredefauna/wp-includes/plugin.php on line 579 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/iaeden.cat/web/centredefauna/wp-includes/plugin.php on line 579 Centre de Fauna dels Aiguamolls – Alliberament d’una astor durant la visita guiada del febrer.

Alliberament d’una astor durant la visita guiada del febrer.

El primer diumenge de març va marxar majestuosa i valenta davant de centenars d’ulls que la seguien admirats mentre creuava el cel i es feia invisible entremig dels arbres. Ben diferent d’un mes enrere quan va arribar al centre! Quasi no podia moure les potes i no podia volar. Va ser abatuda per un tret prohibit, que li va deixar de record un perdigó a la pota i un altre a l’ala. Però tot i el gran cop que havia rebut, ja se li endevinava el caràcter fort d’una astor (Accipiter gentilis) que li ha fet recuperar totes les habilitats de vol i de caça durant aquest mes que hem compartit al centre. No ha estat cosa fàcil, no us penseu, ha necessitat un tractament mèdic i de fisioteràpia fet a mida, però aquest diumenge varem comprovar que tots els esforços havien valgut la pena! Bona sort jove astor!!!
Els astors son uns rapinyaires diürns de mida mig que els podem veure a les nostres terres durant tot l’any. Viuen en zones de bosc i cacen sobretot al vol, per això tenen aquestes ales arrodonides que els permeten maniobrar entre els arbres. Les femelles son molt més grosses que els mascles, i tots dos tenen unes celles blanques molt marcades.
Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

lironsprimavera-creativa_parada-logo2