Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/iaeden.cat/web/centredefauna/wp-includes/plugin.php on line 579 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/iaeden.cat/web/centredefauna/wp-includes/plugin.php on line 579 Centre de Fauna dels Aiguamolls – Projecte i contacte

El projecte

CONTACTE: projecteamfibic@gmail.com

L’OBSERVATORI DELS AMFIBIS ALS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ

Els últims anys, els amfibis han sofert una gran davallada a escala mundial, ja que són un dels grups animals més vulnerables als efectes del canvi global. Aquest projecte té com a objectiu principal millorar el coneixement sobre l’estat de conservació de les poblacions d’amfibis dels Aiguamolls de l’Empordà, amb l’ànim de poder crear les bases per a millorar el seu estat de conservació.

Els primers resultats d’aquest projecte indiquen que, després de 36 anys, als Aiguamolls de l’Empordà s’hi continuen trobant les set espècies d’anurs descrites anteriorment: Hyla meridionalis, Epidalea calamita, Pelophylax perezi, Discoglossus pictus, Bufo spinosus, Pelobates cultripes, Pelodytes punctatus i possiblement algun exemplar d’Alytes obstetricans. De moment no s’ha detectat cap espècie d’urodel en cap de les seves fases vitals, i per tant, no podem corroborar l’existència de T. Marmoratus ni de T. helveticus

reineta

L’Observatori dels amfibis als Aiguamolls de l’Empordà és un projecte a llarg termini que tindrà diverses fases. El desenvolupament de la fase inicial, té l’objectiu principal de fer una diagnosi de l’estat de conservació dels amfibis dels Aiguamolls de l’Empordà així com també dels efectes del canvi global en el seu hàbitat real i potencial. L’Observatori dels amfibis té la seu al centre de fauna dels Aiguamolls de l’Empordà, i té com a objectiu principal vetllar per la conservació d’aquest grup animal en front el canvi global.

Els objectius principals d’aquest projecte són:

1. Realitzar una diagnosi de la diversitat i distribució dels amfibis als aiguamolls de l’Empordà.

2. Realitzar una diagnosi dels impactes del canvi global en les poblacions d’amfibis de l’àrea d’estudi.

3. Realitzar propostes i accions de gestió per la millora de la conservació dels amfibis.

4. Dur a terme accions d’educació ambiental en aspectes cabdals com la conservació d’espècies i la biodiversitat, en concret en el grup dels amfibis.

Aquest projecte és possible gràcies al suport econòmic de

Fundacio Barcelona Zoo

Start typing and press Enter to search